Örök dilemma rendezvények előtt: megszervezni vagy kiszervezni?

Milyen esetekben, és miért érdemes rendezvényszervezőt megbízni?

Vannak vállalatok, akik a saját szervezésre esküsznek. És vannak, akik már váltottak, és már nem kérdés számukra az outsourcing. Nemzetközi felmérések szerint a rendezvényszervezés az egyik legstresszesebb munkakörök egyike. Nem csoda hát, hogy sok nagyvállalatnál nem rajonganak a feladatért és persze a vele járó felelősségért.

Nagyjából megszervezni egy úgy-ahogy lezajló rendezvényt ugyanis nem olyan nehéz. Az azonban már komoly tapasztalatot és felkészülést igényel, hogy mindezt minden részletre kiterjedő tökéletességgel és a siker garanciájával tudjuk elvégezni.

Profi rendezvényszervező cég bevonása még akkor is javasolt, ha a vállalat külön PR- vagy marketingosztállyal rendelkezik. Hiszen egy rendezvény lebonyolítása ma már komoly szaktudást igényel, lényegében külön szakmának számít.

A külsős rendezvényszervező 5 legfőbb előnye

1. Rutin és tapasztalat

Aki már száz rendezvény megszervezésén is túl van, annak nem kérdés, hogy a kisujjában van a tervezés és a lebonyolítás. Az esetlegesen felmerülő problémákat is rutinból oldja meg, a tapasztalatából adódó nyugalom legfőbb haszonélvezői pedig a vendégek.

2. Kiterjedt, kipróbált alvállalkozói hálózat

Egy rendezvényszervező olyan együttműködő partnerekkel dolgozik össze, akiket már több alkalommal letesztelt, ezért már egy nyelvet beszélnek, és könnyebben megértik egymást, ami minden esetben a rendezvény előnyére válik.

3. Instant rendezvényeszközök bevetése

Az a jó rendezvényszervező cég, aki saját rendezvényeszköz-parkkal rendelkezik, így igény esetén könnyedén rendelkezésre tudja bocsátani a szükséges eszközöket is, sok rohangálástól és külön utánajárástól megkímélve magát és az ügyfelét.

4. Kockázatok és mellékhatások

A cégen belüli szervezőnek óriási felelősség nyugszik a vállán, és nagy kockázatot vállal a rendezvényért. Az előkészületektől kezdve a rendezvényzárásig komoly stresszhelyzetet él át, ami kiszervezés esetén minimálisra csökken. Nem beszélve arról, hogy néhány rendezvényszervező cég garanciát is vállal a rendezvény sikeréért, sőt többen közülük felelősségbiztosítással is rendelkeznek.

5. 100% kényelem

Ha rendezvényszervezőre bízzuk a kivitelezést, akkor nincs más dolgunk, mint a szervezővel való kapcsolattartás, minden egyébről a külsős partner gondoskodik. Így megélhetjük azt, amely minden megbízó álma:vendégként vehet részt a saját rendezvényén.

Amennyiben szeretnéd kiszervezni rendezvényeteket, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!